Uitleg over de lessen

Opzet van iedere Yin Yogales:

We starten met een korte meditatie om aan te komen in de studio en de aandacht wat meer naar binnen te richten. Daarna gaan we verschillende houdingen langere of kortere tijd aannemen waarbij niets hoeft en alles mag. Het samen zijn, muziek en woordelijke support maken dat we ons beetje bij beetje over kunnen geven aan de houding. De ene houding zal je wat beter passen dan de andere. Laat dat je niet weerhouden om in ieder moment te onderzoeken hoe je lichaam én geest reageren op de houdingen. We sluiten af met een eindontspanning en voor wie wil een lekker kopje thee.

Yin Yoga

Deze lessen vinden op een dikke yogamat plaats. Fysiek hoef je niet sterk te zijn maar voor de flow van de les is het wel prettig dat je redelijk makkelijk op de mat kan keren. Meestal zittend of liggend en soms ook staand nemen we houdingen aan waarmee we stap voor stap één worden. Verschillende intensiteiten van houdingen worden aangeboden zodat ieder op zijn of haar kunnen op de eigen manier de houding aan kan nemen. Ook ondersteuning van props zoals een rol, poef of riem behoort tot de mogelijkheden. 

Yin Stoel Yoga

Deze lessen vinden op en rondom een stevige stoel plaats. Dit is een mildere vorm van Yin Yoga. Mocht liggen en draaien op een mat te onprettig zijn en/of opstaan van de mat iets te intensief zijn, kies dan voor deze vorm. Zittend of staand gaan we een houding in en ook in deze vorm van Yin Yoga verblijven we een tijdje in de houding. Met ondersteuning van een tweede stoel, poef, rol of riem zorgen we dat voor iedereen de houding toegankelijk is.