Over Mij

Mijn naam is Janneke Bakels en ik ben geboren en getogen in het zuiden van ons land. In mijn studietijd ben ik verhuisd naar het westen en inmiddels woon ik al een aantal jaren samen met mijn man in het mooie Witmarsum.

Door mijn technisch-wetenschappelijke opleiding en technische beroep heb ik geleerd om analytisch te denken en alles te willen verklaren. Dat maakte dat ik een hele periode alleen maar in mijn hoofd ¨woonde¨ en de signalen van mijn lichaam niet hoorde. Zo ging ik aan alle kanten mijn grenzen over.

In 2008 besloot ik dat deze manier niet de enige manier van leven meer voor mij was. Ik startte met critical alignment yoga, hatha yoga, yin yoga en de 8-weekse Mindfulness training. In de jaren hierna bleef ik mediteren en volgde ik verschillende cursussen in lichaamswerk, beeldhouwen en yin yoga om mezelf verder te ontdekken.

Ik wilde de verstilling meer integreren in mijn dagelijks leven en begon me te realiseren dat alléén een technisch beroep niet meer bij me paste. Daarom startte ik begin 2019 met de Mindfulness Docenten Opleiding die ik eind 2020 afrondde. Hiernaast ben ik met veel plezier de Yin Yoga Docenten Opleiding gaan volgen. Daarvan heb ik inmiddels de basis volledig afgerond en volg ik regelmatig verdiepingsdagen. Ook ben ik me gaan verdiepen in Trauma-sensitieve Mindfulness wat mooi aansluit bij Yin Yoga.

Begin 2021 heb ik mijn eigen bedrijf ¨Yin Life Art¨ opgericht. ¨Yin Life Art¨ is opgezet als tegenhanger van het snelle en met vele prikkels gepaard gaande leven. Ik wil het hectisch (Yang) leven in balans brengen met verstilling (Yin). Mindfulness en Yin Yoga ondersteunen mij om deze balans aangenamer te maken. Mijn wens is om de ervaringen die ik hiermee heb opgedaan door te geven aan de mensen om mij heen.