Uitleg over de training

Wat kan deze Mindfulness training je opleveren?

  • Je krijgt meer grip op piekergedachten en/of lastige gevoelens doordat je jezelf er niet meer mee identificeert.
  • Je kunt makkelijker ontspannen in je hoofd en in je lijf, waardoor je makkelijker met stressvolle situaties kunt omgaan.
  • Je leert meer te accepteren wat je niet kan veranderen en leert los te laten.
  • Je krijgt meer focus waardoor je makkelijker (andere) keuzes kan gaan maken en dit vriendelijk kan communiceren.

Mijn methode:

De Mindfulness training zoals die door mij gegeven wordt, zal in de basis gericht zijn om het ¨volle hoofd¨ te temmen (MBCT). Daarbij heb ik wat elementen van de MBSR toegevoegd zodat rust en ontspanning meegenomen wordt. Mijn ervaring is dat de principes van beide programma´s (MBCT en MBSR) op hetzelfde neer komen en daar waar ze verschillen beide krachtige elementen hebben. Zo vind ik de nadruk op ontspanning in de MBSR erg waardevol om rust te creëren. En is de specifieke aandacht voor gedachten in de MBCT erg nuttig om bewust te worden van de maalstromen in het hoofd en van daaruit een andere manier van omgaan daarmee te ontwikkelen.

Ik ben er voorstander van om het praktisch aan te vliegen. Het gaat er mij om het principe te integreren in het dagelijkse leven.

Investering:

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten waarin we oefenen, ervaringen uitwisselen en theorie door spreken. Aan de training kan een Stiltedag gekoppeld worden. Op deze dag is iedereen met enigszins meditatie/yoga ervaring van harte welkom. Op deze dag wordt een gevarieerd programma aangeboden met meditaties, oefeningen en reflectie. 

De training is praktisch van aard waardoor thuis oefenen sterk aan te bevelen is. Denk daarbij aan 30 tot 60 minuten per dag. De kunst is om de oefeningen te integreren in je dagelijkse ritme zodat het eigen wordt en waardevol voor jezelf.

De training kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. In mijn studio in Witmarsum of op een andere gewenste plek. Denk er daarbij ook aan dat het mogelijk is om de training (deels) online te volgen.